Omgeving

De omgeving van camping de Woordhoeve heeft voor ieder wat wils. Er is genoeg te zien, te beleven en te ontdekken voor alle leeftijden. Van zee, strand en duinen tot historische dorpen. En natuurlijk zijn er ook altijd de jaarlijkse evenementen zoals de Visserijfeesten, de jaarmarkt in Groede, de Geuzenfeesten en nog veel meer.

Ook zijn er in Groede zelf leuke en goede restaurants te vinden waar u een hapje kunt eten of uitgebreid kunt dineren. Ook heeft Groede een eigen bierbrouwerij, met speciale Groese bieren.

Omgevingsinformatie

-

Handige links

 • Strand: In Zeeuws Vlaanderen zijn mooie, ruime en schone stranden met de meeste zonuren van Nederland. Zelfs op de drukste dagen vind je hier nog een fijn plekje om te relaxen en te genieten. Op sommige plaatsen kun je fossiele haaientanden vinden.

 • Wandelen / Fietsen: In Zeeuws Vlaanderen kun je wandelen en fietsen door het uitgestrekte polderlandschap, over dijkjes, langs hoge populieren, langs een veld met bloeiend vlaszaad, door de duinen en over de stranden.

 • Geschiedenis: In het dorpje Groede kun je bij het Vlaemsch Erfgoed kennis maken met museumwinkels en oude ambachten. Tijdens speciale evenementen kun je er ook nog iemand in Zeeuwse klederdracht tegenkomen. Ook in andere dorpen in de omgeving zijn nog sporen uit de geschiedenis te vinden.

 • Evenementen: Elk jaar vindt er eind juli in Groede de jaarmarkt plaats. Je kunt er lekker over de markt struinen, een hapje eten, iets kopen en genieten van de gemoedelijke sfeer. In de dorpen in de omgeving worden ook diverse markten, braderieĆ«n en feesten, zoals de visserijfeesten in Breskens, en andere evenementen georganiseerd.

 • Boottochten: Maak een gezellig dagje uit naar Vlissingen of Middelburg of maak een fietstocht over de Zeeuwse eilanden en vertrek met het fiets/voetveer vanaf Breskens naar Vlissingen.

  Er zijn ook verschillende bootvaarten vanuit de haven van Breskens om te gaan sportvissen of een rondvaart met sleepnetvissen te doen. Het is zelfs mogelijk om zeehonden op de zandbanken voor de kust te zien.

 • Cultuur: Ook voor de cultuurliefhebbers is er in Zeeuws Vlaanderen van alles te beleven. Van concerten in de dorpen, lokale kunstroutes en kunstmarkten. Ook in Groede vindt elk jaar een kunstmarkt plaats.

 • Uitstapjes over de grens: Maak een daguitstapje naar historische steden in BelgiĆ«, zoals Brugge, Gent of Antwerpen. Ga een dagje shoppen in Knokke of bezoek de Belgische kustplaatsen met de kusttram.

 • Binnenspeelplezier: Er zijn in de omgeving ook verschillende overdekte mogelijkheden om je te kunnen vermaken, van een binnenspeeltuin, speelboerderij, en een subtropisch zwemparadijs tot een skihal.

 • Culinair genieten: Geniet onder andere van streekproducten in een van de vele horecagelegenheden in de omgeving. Rust uit op een terras op de markt in Groede of geniet van de zonsondergang met een drankje bij een strandpaviljoen.

Meer informatie vindt u in de folders bij de receptie.

afbeeldingen omgeving
disclaimer